сряда, 29 февруари 2012 г.

Сръчнотийки 2012





Най-новото попълнение - бискорню от Faby Rеilly.От пръв поглед харесах метличините и нямах търпение да го изработя. Има доста контурен бод, френски възли, а метализираните конци му придават допълнителна изящност. Измених задната част. За първи път ших Ribber Spider Web Stitch - много е лесен и интересно изглежда. Няколко дни ми отне изработката, наистина колкото е по-дребно нещото, което изработваме, толкова повече време отнема. Но си заслужава усилията.

събота, 25 февруари 2012 г.

Somebunny to love

Вече рамкирано и подарено на внучката.

вторник, 21 февруари 2012 г.

понеделник, 20 февруари 2012 г.

Somebunny to love for my granddaughter/ для внучки

 
Вече  готов и чакащ за рамка , още щом го видях, разбрах, че това ще е гобленчето за моята внучка. Работата по него беше удоволствие за мен.

неделя, 5 февруари 2012 г.

Stieg Larsson

В последно време съм се отдала на четене на книги и по-специално на трилогията на Стиг Ларшон - "Милениум". Направо не мога да му се наситя .За пръв път от доста време ми попадат книги, които не те оставят равнодушен. Сюжета, героите  и начина на поднасяне на интригата са впечатляващи. Наистина много ми допада тази поредица. Най-тъжното е, че няма да има повече такива книги - автора си замина преждевременно от този свят, само на 50 години.

Приготвено от мен

А сега още един начин за направа на питката. Продуктите са същите. 
След като се остави тестото да втаса, се дели на 3 части, по възможност еднакви. 

Разточва се първата питка. Може да се разточи на много тънко. Намазва се с масло или маргарин и се поръсва с натрошено сирене.

Така се третират и другите 2 питки. Слагат се една върху друга.  След като се постави сиренето и на последната кора се прави руло, което се усуква хубаво.

Навива се  и се поставя да втаса за последен път. 

Накрая се маже с жълтък и поръсва с маково семе, сусам и т.н.
А ето и готовата питка. Да Ви е сладко!