сряда, 29 февруари 2012 г.
Сръчнотийки 2012
Най-новото попълнение - бискорню от Faby Rеilly.От пръв поглед харесах метличините и нямах търпение да го изработя. Има доста контурен бод, френски възли, а метализираните конци му придават допълнителна изящност. Измених задната част. За първи път ших Ribber Spider Web Stitch - много е лесен и интересно изглежда. Няколко дни ми отне изработката, наистина колкото е по-дребно нещото, което изработваме, толкова повече време отнема. Но си заслужава усилията.
събота, 25 февруари 2012 г.
вторник, 21 февруари 2012 г.
понеделник, 20 февруари 2012 г.
Somebunny to love for my granddaughter/ для внучки
Вече готов и чакащ за рамка , още щом го видях, разбрах, че това ще е гобленчето за моята внучка. Работата по него беше удоволствие за мен.
неделя, 5 февруари 2012 г.
Stieg Larsson
В последно време съм се отдала на четене на книги и по-специално на трилогията на Стиг Ларшон - "Милениум". Направо не мога да му се наситя .За пръв път от доста време ми попадат книги, които не те оставят равнодушен. Сюжета, героите и начина на поднасяне на интригата са впечатляващи. Наистина много ми допада тази поредица. Най-тъжното е, че няма да има повече такива книги - автора си замина преждевременно от този свят, само на 50 години.
Приготвено от мен
А сега още един начин за направа на питката. Продуктите са същите.
След като се остави тестото да втаса, се дели на 3 части, по възможност еднакви.
Разточва се първата питка. Може да се разточи на много тънко. Намазва се с масло или маргарин и се поръсва с натрошено сирене.
Така се третират и другите 2 питки. Слагат се една върху друга. След като се постави сиренето и на последната кора се прави руло, което се усуква хубаво.
Навива се и се поставя да втаса за последен път.
Накрая се маже с жълтък и поръсва с маково семе, сусам и т.н.
А ето и готовата питка. Да Ви е сладко!
След като се остави тестото да втаса, се дели на 3 части, по възможност еднакви.
Разточва се първата питка. Може да се разточи на много тънко. Намазва се с масло или маргарин и се поръсва с натрошено сирене.
Така се третират и другите 2 питки. Слагат се една върху друга. След като се постави сиренето и на последната кора се прави руло, което се усуква хубаво.
Навива се и се поставя да втаса за последен път.
Накрая се маже с жълтък и поръсва с маково семе, сусам и т.н.
А ето и готовата питка. Да Ви е сладко!
Абонамент за:
Публикации (Atom)