вторник, 13 декември 2011 г.
Приготвено от мен
Реших в този студен и мрачен ден да си подсладя живота с нещо леко и вкусно. Ябълковия кекс ми е любим и доста често го приготвям. Моето семейство също го предпочита. Рецептата не е сложна и продуктите не са много. Приготвяла съм го и с тиква, също става сполучлив.
Кекс с ябълки
3-4 средно големи ябълки
4 яйца
1,5 ч.ч. захар
0,5 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л канела
пудра захар
едросмляни орехи по желание
1-2 ванилии, ако не се ползва канела
Ако искате да направите с тиква, количеството е около 1,5 ч.ч настъргана на по-едро тиква.
Предварително се изчистват ябълките и се нарязват на кубчета. Поръсват се със содата и се разбъркват. Разбиват се яйцата и захарта, добавя се олиото, пресятото брашно. Добавят се ябълките и по желание канела/ не всеки я понася/. Не ползвам миксер при разбъркването на ябълките. Може да се ползва всякаква форма за печене. Печем около 40 минути. Поръсваме готовия кекс с пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар