вторник, 13 декември 2011 г.

Приготвено от мен


Реших в този студен и мрачен ден да си подсладя живота с нещо леко и вкусно. Ябълковия кекс ми е любим и доста често го приготвям. Моето семейство също го предпочита. Рецептата не е сложна и продуктите не са много. Приготвяла съм го и с тиква, също става сполучлив.
                                           
                                Кекс с ябълки
3-4 средно големи ябълки
4 яйца
1,5  ч.ч. захар
0,5 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
 1 ч.л канела
пудра захар 
едросмляни орехи по желание
1-2 ванилии, ако не се ползва канела
Ако искате да направите с тиква, количеството е около 1,5 ч.ч настъргана на по-едро тиква.


Предварително се изчистват ябълките и се нарязват на кубчета. Поръсват се със содата и се разбъркват. Разбиват се яйцата и захарта, добавя се олиото, пресятото брашно. Добавят се ябълките и по желание канела/ не всеки я понася/. Не ползвам миксер при разбъркването на ябълките. Може да се ползва всякаква форма за печене. Печем около 40 минути. Поръсваме готовия кекс с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар